søndag den 15. januar 2012


TA’ JA-HATTEN PÅ - og kom godt i gang med de målrettede ansøgninger

Velkommen til Det er i dag d. 15. januar 2012, hvor jeg sidder og glæder mig over at tage fat på et spritnyt år med www.bnext.dk, som så dagens lys i september sidste år. Jeg vidste, at der er rigtig meget brug for at se på jobsøgning med nye øjne, et åbent sind og gøre noget nyt og bedre end det, du plejer at gøre. Og min passion er jo netop at inspirere og motivere andre til at gøre jobsøgningen så målrettet og motiveret, så du vækker arbejdsgivers nysgerrighed og interesse i at lære dig nærmere at kende.

I mit daglige arbejde som underviser og coach for ledige og folk med ønsker om at skifte job ser jeg desværre, at alt for mange jobansøgning og CV’er er i standardafdelingen. Det fører bare rigtig sjældent til de gode jobsamtaler og nyt job. For hvorfor skal nogen arbejdsgiver egentlig bruge krudt på at lære dig at kende, der sendte ham en ret standardiseret jobansøgning og CV. Den ansøgning og CV kan han næppe se nogen sprudlende motivation eller passion for at få lige netop det job, han har ledigt i lige præcis hans virksomhed!

Et nyt år er et af de bedste tidspunkter, du kan beslutte dig for at lægge de gamle vaner væk, der ikke fører til hverken jobsamtaler eller job – og tage ansvar for fremover kun at sende målrettede ansøgninger og CV’er ud, hvor arbejdsgiver ikke et sekund er i tvivl om, at den ansøgning og CV er til lige præcis til ham. Ansøgningen bobler af energi, holdninger og input til det job, du skal ud og bestride!

Prøv at tænke over, om du i andre situationer egentlig fortsætter med at gøre noget, der ikke giver et positivt resultat. Nej vel! Derfor nytter det heller ikke at fortsætte med at gribe jobsøgningen an, som du plejer at gøre, hvis du ikke kommer til rigtig mange jobsamtaler.

Jamen, hvad skal jeg så gøre, vil du måske febrilsk tænke. Men du har selv svaret på det! Det kræver masser at optimisme, en god og målrettet indsats og evnen til at se alle de muligheder, der rent faktisk er, selvom ledigheden er stor. For der sker hver dag mange jobskift og nye jobmuligheder, og dit job ligger også derude! Det handler om at vide, hvor du gerne vil hen med dit liv, finde dine mål, delmål og afklare både de faglige og personlige kompetencer.

Når du først ved, hvad du vil og kan - og hvor du skal hen med dit arbejdsliv, hvilke job, du leder efter med hjertet og sjælen, så bliver det noget nemmere og ikke mindst en hel del sjovere og mere meningsfuldt at lægge en strategisk plan for at nå i et af målene. Men har du ingen klar plan for, hvordan du skal nå målrettet i mål – så spilder du faktisk din tid og går reelt glip af nogle fantastiske chancer og muligheder.

Tænk på en fodboldspiller, han står jo heller ikke lidt formålsløst og tjatter til en bold ude på fodboldbanen uden sigte på det rigtige mål og muligheder for at sparke bolden deri!

Alle muligheder står åbne, og der er nok at tage fat på med gode råd, fif, ideer, sparring og coaching omkring jobsøgning til alle jer, der har besluttet jer for, at 2012 skal være året med forandringer, modet til at prøve noget andet og komme tættere på jobmulighederne.

Smid begrænsningerne overbord og hop på jobbussen til det nye job! Det kræver som enhver anden beslutning din fulde opmærksomhed, masser af træning og evnen til at spille på hele paletten af muligheder. Det er slet ikke nok kun at søge på opslåede job. Hovedparten af alle ledige job besættes via uopfordrede ansøgninger, netværk, netværk, netværk og netværk.

www.bnext.dk kan hjælpe dig til at komme godt i gang med både strategi, målrettede ansøgninger og CV’er, og vi kan sikre, at du med din fornyede og målrettede indsats kommer til langt flere jobsamtaler – og du vil føle, at det i langt højere grad er dig, der styrer, hvor du skal hen!

1 kommentar:

  1. Jeg linker til denne artikel på kdjaabz [k-jobs]
    http://kdjaabz.blogspot.com/2012/01/effektiv-jobsgning-ta-ja-hatten-pa.html

    SvarSlet